17.09.2018

25.07.2018

07.05.2018

Please reload

Vanhemmat uutiset

Ponitähtien kuningatar

December 15, 2018

1/10
Please reload

Uusimmat uutiset

Raviponiharrastus

19.11.2017

Raviponiharrastus on harrastuksena erittäin hauskaa ja mielenkiintoista. Ensimmäinen ns. virallinen harrastusmuoto HEPSIS Teamin raviponikoululla Vahdolla on PONIPOWERII! -hankkeen ponistartti-ryhmä. Ryhmä on tarkoitettu kaikille 7-16-vuotiaille tytöille ja pojille, jotka ovat vähänkään kiinnostuneita raviharrastuksesta. Ei edes tarvita mitään erityisiä varusteita, sillä kypärää saa lainata tallilta. Riittää kun on mukavat vaatteet ja reipas mieli.
 

Ponistartti-ryhmästä edetään Ponioppi-ryhmään ja vielä viimeisenä Ponitreeni-ryhmään. Aivan perheen pienimmille ovat Ponihetkiset, joihin saa tulla vanhemman kanssa tutustumaan poneihin.

Ponistartissa tutustumme poneihin ja raviharrastukseen. Aloitamme tarvittaessa aivan alusta, joten et tarvitse mitään kokemusta poneista. Tunneilla haemme ponit tarhasta, harjaamme, valjastamme ja ajamme poneja. Saamme myös omat nimikkoponit. Joka kerta emme kuitenkaan aja, vaan tutustumme valjaiden osiin ja valjastamiseen tai opettelemme hevosen osia ja erilaisia harjoja. Saamme kuitenkin joka kerta nauttia ponien kanssa tekemisestä.
 

Edistyneemmissä ryhmissä syvennetään aiemmin opittua, eli opimme ruokinnasta, sairauksista ja kuljetuksesta. Toimintamme ei kuitenkaan ole millään tavalla samanlaista kuin koulussa. Eli emme siis joudu vain istumaan ja kuuntelemaan kun Maret opettaa, vaan saamme itse kysyä, tehdä, nähdä ja oppia. Toki välillä täytyy hiljentyä kuuntelemaan, jotta voisi oppia.
 

Talli sijaitsee rauhallisella alueella Vahdolla, joten ympäristö on turvallinen harrastukselle. Tallin vieressä on pieni kenttä, jossa ajamme ja opettelemme ponien talutusta ja yhteistyötä ponien kanssa. Kentän vieressä on myös mukava pieni lenkki, jota usein ajamme. Ajamme pareittain, joten vaaratilanteilta vältytään. Pari muistaa huomauttaa jos meinaa ajaa liian lähellä reunaa tai jos mennään liian lujaa. Kyydissä uskaltaa todellakin istua rauhassa, koska ponit ovat erittäin luotettavia.
 

Tallilla on kaksi omaa ponia: Docke ja Leffi, sekä lainassa oleva Pauski ja liigaponi Comsu. Kaikki ponit ovat äärimmäisen kilttejä ja todella söpöjä. Jokaisella ponilla on omat vahvuutensa ja ominaisuutensa, joihin rakastuu helposti. Heidän kanssaan uskaltavat pienimmätkin touhuta huoletta.
 

Käymme myös usein vierailemassa Metsämäen raviradalla, jossa kierrämme varikolla ja eri paikoissa raviradan sisätiloissa. Se onkin semmoinen sokkelo, ettei yhdessä kerrassa ehdi nähdä kaikkea. Onneksi raveja on sen verran usein, että varmasti ehdimme tutustua kaikkiin tärkeisiin paikkoihin. Kun käymme raveissa, saamme palkita ponilähdön kolme parasta ruusukkeilla ja valitsemme vielä yhden tsemppivaljakon, jonka palkitsemme pipolla.

 

-Pinja Syrjänen Ponioppi-ryhmäläinen.

Kuva: L.Kahisaari 

 

Postaa FB
Twiittaa
Pinnaa
Tykkää
Please reload

Löydät meidät myös