17.09.2018

25.07.2018

07.05.2018

Please reload

Vanhemmat uutiset

Ponitähtien kuningatar

December 15, 2018

1/10
Please reload

Uusimmat uutiset

Pöhinyydet 2017

26.12.2017

Pöhinyydet Hovers Willen ja Kalle Väreen sekä Minim Lu Artin ja Viivi Mäki-Jaakkolan nimiin.

Ensimmäiset Ponipöhinät, eli koko perheen poniravit Turussa järjestettiin 2016 syksyllä ja innostivat mukaan kilpailemaan 120 valjakkoa sekä yleisöä paikalle tuli huimat 1200! Seuraavat ravattiin keväällä 2017 ja samalla ideoitiin Ponipöhinyys - kilpailu joka oli Metsämäessä ajettava hyvän mielen pistekilpailu. Kilpailun ideana oli kannustaa reiluun ja rehtiin kilpailuun, niin poneja että kanssakilpailijoita ajatellen. ​Kilpailussa huomioitiin kaikki 2017 juostavat A- ja B-lähdöt alkaen 23.4.2017. - viimeisiin ponilähtöihin asti. Mukaan reilua ponien kohtelua ja ohjastajien huomioimista kannustamaan lähti Wahlstén ja Timer GPS.
 

 
Pöhinyyden voittoon ei tarvittu eniten ykkösiä, vaan siistejä ajoja ja rehtiä kilpailemista.
22.12. juostiin Turun kuluvan vuoden viimeiset startit, ja samalla sinetöitiin 2017 vuoden Pöhinyydet. A-ponien voiton nappasi 45pisteen potilla Hovers Wille ja Kalle Väre, kuuden pisteen erolla toiseksi tulleeseen Candy Maniin ja Eveliina Huikkalaan (39p). Kolmanneksi Sankarin Rivalfiina / Emilia Ritakallio (36p) 

 


B-ponien Pöhinyys ratkesi Minim Lu Artin ja Viivi Mäki-Jaakkolan nimiin 40 pisteen voimin, kymmenen pisteen erolla toiseksi tulleisiin Razzman Weehen ohjaksissaan Elina Karjalainen. Kolmas sija Daizy Weelle ja Nina Hänniselle (27).

Hovers Wille (i.Johannesbergs Noble - Maxmer) on Ruotsissa syntynyt 11vuotias ruuna, jolle startteja on kertynyt yhteensä 42. Voittoon näistä on päätynyt yhdeksän ja ennätys on kirjattu lukemiin 2.44,1ly. Lähes kaikki pikkuruunan starteista on Kalle Väreen ajamia. Kalle on 17vuotias ja päättää A-ponien ohjastajakautensa tähän vuoteen mutta tullaan varmasti näkemään senkin edestä sitten isompien ohjaksissa. Kallella startteja on kertynyt 106 joista voittoon kymmenen. 

Hovers Wille ja Kalle Väre, Turku. Kuva L.Kahisaari.
 

Minim Lu Art (Ernst Rivaldo - Tyson II) on 8vuotias tamma, jolla startteja takana vasta 26. Voittoja vielä yksi mutta hyviä kakkosia ja kolmosia yhteensä 13kpl. Tamman ennätys on 2.12,4 ake. Pöhinyysvoiton ohjastanut Viivi Mäki-Jaakkola on 12vuotias poniohjastaja, jolle startteja on kertynyt 37. Molemmilla on siis varmasti vielä mainio tulevaisuus edessä! 

  Minim Lu Art ja Viivi Mäki-Jaakkola, Forssa. Kuva R.Ojanperä

 

Paljon onnea molempien kärkikolmikolle, hienoa että meillä on reiluja ja rehtejä poninuoria radoilla, tsemppiä tulevaan ja rapsutukset myös poneille! Pöhinyyspalkinnot luovutetaan 3.2. lauantaina Metsämäessä 76-raveissa, kutsut valjakoille lähetetään lähempänä. 

 

Postaa FB
Twiittaa
Pinnaa
Tykkää
Please reload

Löydät meidät myös