17.09.2018

25.07.2018

07.05.2018

Please reload

Vanhemmat uutiset

Ponitähtien kuningatar

December 15, 2018

1/10
Please reload

Uusimmat uutiset

Tukijamme Wahlsten

15.01.2018

Lähikuvassa A-ponien Ponipöhinyyden tukija ja toinen mahdollistaja, Veljekset Wahlstén.
 

Kyselimme yrityksen mietteitä poniraviurheilusta ja iloksemme Veljekset Wahlsténin Riina Haikosella oli aikaa vastailla.

Mistä syntyi myönteinen päätös Ponipöhinyyden kannalta? 
-Nuorissa on tulevaisuus. Wahlstén haluaa olla mukana tukemassa sitä, että laji saa uusia harrastajia ja tätä kautta ammattikuskeja. Nuorisotoiminnan tukeminen on hyväksi ihan koko lajille.
 

Ponipöhinyyden tärkeimpiä pilareita oli olla rehti ja reilu niin radalla kuin varikolla, omaa kilpakumppania kuin muita valjakoita kohtaan. Wahlsténin näkemys rehdistä ja reilusta ponilähdöstä on se, että sääntöjä noudatetaan ja muut kilpailijat otetaan huomioon niin radalla kuin radan ulkopuolella ja että myös ponia kohdellaan kauniisti ja arvokkaasti, arvostetaan tärkeää kilpakumppaniamme.
 

Miten yhteishenkeä voisi yhä enemmän parantaa ja sitä reilu peli- meininkiä?
Wahlsténilaiset näkevät, että poniraviurheilussa vallitsee hyvä yhteishenki ja nuoria tulisikin jatkossakin kannustaa toimimaan ja kilpailemaan rehdisti. Heidän mielestään kokeneempien kuskien näyttämä esimerkki on tärkeä, koska heistä nuoret ottavat mallia.
 

Vuonna 2017 taidettiin ajaa ennätyksellinen määrä ponilähtöjä. Mikä on Veljekset Wahlsténin mielestä parasta tässä, että radat ajavat aktiivisesti ponilähtöjä – ja raveja?
-Nuoret saavat näistä kokemusta ja pääsevät valmentautumaan tavoitteellisesti sekä kilpailemaan. Näin ollen hevosiin siirtyminen käy helpommin ja kokemusta on jo valmiina. Poniravit tuovat uusia harrastajia ja katsojia radoille.
 

Veljekset Wahlstén on monen vuosikymmenen ajan seurannut raviurheilua läheltä ja he ovat huomanneet myös muutoksia poniraviurheilussa. ”Ponilähtöjä on tullut paljon lisää ja lähtöjen taso on noussut jatkuvasti. Ponit ovat nykyään erittäin hyvin valmennettuja. Ponien varustevalintaan kiinnitetään entistä enemmän huomiota,mm. poneille on alumiinikenkiä ym. varusteita, joita ei kymmenen vuotta sitten ollut”, Riina Haikonen toteaa.

Lämmin kiitos Ponipöhinyyden mahdollistamisesta kanssamme Riina Haikonen ja Veljekset Wahlstén! 
 

 

 

 

 


 

Postaa FB
Twiittaa
Pinnaa
Tykkää
Please reload

Löydät meidät myös