17.09.2018

25.07.2018

07.05.2018

Please reload

Vanhemmat uutiset

Ponitähtien kuningatar

December 15, 2018

1/10
Please reload

Uusimmat uutiset

Monté-kurssi

Metsämäen raviradalla järjestettiin 24.7. Monté Team Finlandin ja VS-Ravinuorien toimesta monté-kurssi sekä harjoituskilpailut. Itsekin osallistuin kurssille kokeilumielessä. 

Saavuin Metsämäkeen kello yhdeksältä aamulla jolloin kurssi alkoi ja menimme katsomorakennuksen puolelle teoriaosuutta kuuntelemaan. Meille kerrottiin vähän montén tarvittavista varusteista sekä lajin historiasta yms. 
 


Tämän jälkeen yhdentoista aikaan oli ruokailu jonka jälkeen siirryimme varustamaan hevosia varikon katoksille. Kurssin lainahevoset olivat kaikki luotettavia ja kilttejä Kylämäen Hevostilan suomenhevosia ja lisäksi joillakin oli omat hevoset mukana. Minulla ja Pinjalla oli yhteinen suokkitamma Räkninki. 

Varusteiden laiton jälkeen pääsivät ensimmäiset ratsaille ja minä kuuuluin niihin. Saatiin aluksi testata monté - istuntaa eli lyhyiden jalustimien varassa oloa varikolla ja myöhemmin pääsimme pareittain radalle ravaamaan kierroksen, jossa meille annettiin vieressä ajavasta autosta ohjeita. Olin ihan hikinen ja väsynyt jo ekan kierroksen jälkeen! En ollut uskonut että se olisi noin rankkaa. Myöhemmin vaihdoimme kuskia Pinjan kanssa ja hänkin pääsi kokeilemaan.

 Harjoituskierroksien jälkeen kaikki SRL:ään kuuluvat ja hyvän ratsastustaidon omaavat saivat osallistua harjoituskilpailuihin. Itse en liittoon kuulu, joten en osallistunut. Aluksi oli suomenhevosten lähtö ja myöhemmin lämminveristen lähtö.

Kun hevoset päivän päätteeksi oli pesty ja juotettu, meille jaettiin kurssitodistukset kunniakirjan muodossa ja kilpailuissa sijoittuneille palkinnot.

 Oli tosi hauska päivä ja uuden lajin testaaminen jännää. Voin suositella kurssia kaikille ja lajikin on kokeilemisen arvoinen! 

 

Postaa FB
Twiittaa
Pinnaa
Tykkää
Please reload

Löydät meidät myös