17.09.2018

25.07.2018

07.05.2018

Please reload

Vanhemmat uutiset

Ponitähtien kuningatar

December 15, 2018

1/10
Please reload

Uusimmat uutiset

Ponitähtien kuningatar

15.12.2018

 

Ponitähtien talli on raviponien palkinto menestyneille raviponeille. 2012 sinne kutsuttiin kotiratamme oma tähti, shetlanninponitamma Caiza, mutta silloin ei vielä ko. poneja loimitettu upealla tähtientalli -loimella kuten nykypäivänä. Me Varsinais-Suomen ravinuoret saimme olla mukana korjaamassa tilannetta 14.12. vuoden viimeisissä Metsämäen raviradan raveissa.

Caizan kilpamenestys on huikea; 95starttia, 46 voittoa, 17 kakkosta ja 9 kolmosta. Suomen mestaruuksia, Kipinä Cupeja, Ponivaltikka, 2005 tamma kruunattiin ponikuningattareksi omalla kotiradallaan.

 

Mieleenpainuvimmaksi kilpauran hetkeksi Piia mainitsi Turun kuninkuusravit 5.8.2001, jossa mukana oli mm. naapurimaamme kovatasoinen raviponitamma Pepito II. Caiza voitti. Kyseinen vuosi oli muutenkin Caizan juhlaa; 13 starttia, 13 voittoa.

 

Tammaa treenattiin koko kilpakausi aina samalla tavalla. Se oli aina samoina päivinä valjaissa, kolmesti viikossa. Silloin ajettiin reipasta ravia, kymmenenkin kilometrin lenkkiä. 

"Silloin ei sarjoja ollut näin paljon tarjolla ja ajettiin kaikki kisat mitä mahdollista. Kilpakaverit tuli tutuiksi koska ne pakkasivat olemaan aina samat. Ei valkattu ja taktikoitu, vaan ajettiin kilpaa." -Piia hymyilee. 

 "Tänäpäivänä Caiza voi hyvin ja viettelee eläkepäiviä. Joskus jotain pientä talutusratsastusjuttua, mutta ei muuten ajella." -Piia kertoo Caizan kuulumisia. 

 

Varsoja ykköspalkinnon tammalla on viisi, joista neljä ensimmäistä on Piian Coruscate -kasvatteja. Kaikki Golda Apachesta, Caizan kilpakumppanista, joka kruunattiin ponikuninkaalliseksi 2005 Caizan kanssa Turussa. Nuorin, Little Cherry Berry, kotoisammin Kerttu, on Kirsi Suomelan kasvattama 4vuotias tamma joka debytoi sopivasti Turussa, juuri ennen emänsä loimitusta. Kerttu on Piian pojan, Rasmuksen omistuksessa ja Piia toimii, ainakin vielä valmentajana. Nuori tamma nappasi hienosti toisen sijan ensimmäisessä startissaan, mutta siitä huolimatta emänsä menestyspaineita ei Kertun tarvitse kantaa.

 

Vielä kerran 23 vuotias Caiza seisoi tottuneesti omistajansa kera kotiratansa parrasvaloissa ja sai ansaitsemansa, Suomen Hippos Ry:n Ponitähtien talli - loimen Varsinais-Suomen ravinuorien toimesta. 

 

Kiitos Caiza ja Piia, me toivotamme teille hyviä yhteisiä vuosia ja rauhallista joulun aikaa! 


VS-Ravinuoret, Metsämäki.
Kuvat; Elina Stenberg

 

Postaa FB
Twiittaa
Pinnaa
Tykkää
Please reload

Löydät meidät myös